Lijfrenteverzekering

Korte omschrijving
Bij deze verzekering wordt vanaf een bepaald moment een periodieke uitkering (lijfrente) verleend, zolang de verzekerde leeft.

Verdere specificatie
De lijfrenteverzekering heeft diverse varianten, zoals een onmiddellijk ingaande lijfrente, een tijdelijke lijfrente of een levenslange lijfrente. In veel gevallen wordt een kapitaal verzekerd, dat moet worden gebruikt voor de aankoop van een lijfrente. Deze lijfrente kan worden aangekocht bij een andere verzekeringsmaatschappij dan waar het kapitaal wordt opgebouwd. Het doel van de verzekering is het realiseren van een (aanvullend) inkomen na pensionering.

Voor wie bestemd?
Een lijfrenteverzekering wordt gebruikt als er behoefte is aan een aanvullend inkomen na pensionering. De verzekering is geschikt voor zelfstandige ondernemers en werknemers met geen of onvoldoende pensioen. Voor informatie over uw pensioensituatie kunt u kijken op http://www.pensioengaten.nl

Premie
De lijfrenteverzekering kan worden gesloten tegen een eenmalige premie (koopsom) of een periodieke premie.

Bijzonderheden
De premie is tot een bepaald basisbedrag aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Als er sprake is van een ontoereikend pensioen is ook het bedrag boven de basisaftrek tot een bepaald maximum aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Meer informatie vindt u op http://www.pensioengaten.nl.

Van Dal Assurantiën

Europaplein 15
6602 GV Wijchen
Postbus 53
6600 AB Wijchen
Tel. 024-6415030 info@vandalassurantien.nl

Openingstijden:
8.30-12.30 uur / 13.00-17.00 uur

Wij voldoen aan alle eisen die de nieuwe Wet Financieel Toezicht aan ons stelt! Ons kantoor is geregistreerd bij de AFM onder nummer 12010542.

Autoriteit Financiële Markten

Vragen? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag

  1. Hier een image placeholder, maar dit moet natuurlijk een logo worden.

  2. Navigatie

    Deze navigatie is mobile friendly en bevat submenu's. De hoofdknoppen hebben 'hoverintent'.

  3. Frontslider

    Altijd in ontwikkeling zijnde frontslider. Hier met fixedheight en full width.