Bromfietsverzekering


Korte omschrijving
Deze verzekering dekt schade die met of aan een bromfiets of snorfiets wordt toegebracht. Onderscheid wordt gemaakt tussen de cascodekking voor schade aan of verlies van de brom- of snorfiets zelf, en de (verplichte) WA-dekking voor schade toegebracht aan derden.

Verdere specificatie
De verzekering is aan een met name genoemde brom- of snorfiets gekoppeld en blijkt uit een verzekeringsbewijs en een daarmee corresponderende kentekenbewijs en kentekenplaat die aan de brom- c.q. snorfiets moet zijn bevestigd. Tevens zijn deze kentekens geregistreerd bij het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Uitsluitingen zijn o.a. onbevoegdheid om een motorrijtuig te besturen; rijden onder invloed, opvoeren (als daardoor het voertuig geen brom-/snorfiets meer is), zakelijk gebruik (tenzij expliciet afgesproken), opzet e.d.

Premie                                                                                                                                                     Premies zijn apart voor WA en casco te berekenen, afhankelijk van soort bromfiets en verzekeringsperiode. Voor de WA-premie geldt vooral het element wel/geen versnellingen (met versnellingen blijkt het WA-risico hoger). De cascopremie is gekoppeld aan de cataloguswaarde. Voor old-timers gelden doorgaans vrij lage WA-premies.

Bijzonderheden
Vooral het diefstalrisico van bromscooters blijkt zeer hoog. Daardoor is dat risico lastig te verzekeren en leidt zeker tot hoge premies en eigen risico’s bij diefstal. Het WA-risico van koeriersdiensten (waaronder ook pizzabezorgers) is eveneens zo hoog, dat vele verzekeraars niet bereid zijn dat risico te dekken.

Van Dal Assurantiën

Europaplein 15
6602 GV Wijchen
Postbus 53
6600 AB Wijchen
Tel. 024-6415030 info@vandalassurantien.nl

Openingstijden:
8.30-12.30 uur / 13.00-17.00 uur

Wij voldoen aan alle eisen die de nieuwe Wet Financieel Toezicht aan ons stelt! Ons kantoor is geregistreerd bij de AFM onder nummer 12010542.

Autoriteit Financiële Markten

Vragen? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag

  1. Hier een image placeholder, maar dit moet natuurlijk een logo worden.

  2. Navigatie

    Deze navigatie is mobile friendly en bevat submenu's. De hoofdknoppen hebben 'hoverintent'.

  3. Frontslider

    Altijd in ontwikkeling zijnde frontslider. Hier met fixedheight en full width.